27 Juni

Hej!
Sitter just nu och dricker en redbull och väntar på att tvättmaskinen ska bli klar så att jag sedan kan köra igång en maskin med lakan och lite sånt.
Sen ska vi vara på BVC 11.30 för vägning och mätning, ska bli intressant och se hur mycket lillan har gått upp i vikt nu dem två senaste veckorna.
Just nu ligger hon och sover och har gjort det sedan vi lämnade Kevin på dagis,
trodde att vi skulle få ha fint väder idag med som vi hade igår men där hade jag verkligen fel.
Visserligen var det jätte fint imorse när vi skulle lämna Kevin på dagis men nu från ingenstans så började regna så får ta med mig långbyxor och jacka till honom sen när vi ska hämta honom.
Igår gjorde vi inte så speciellt mycket, lämnade Kevin på dagis vid 9 sen städade jag hela badrummet när vi kom hem och sen la jag mig på soffan tillsammans med Emilia och sov från 11.30-13.50 så det var bara att stressa iväg till dagis för att hämta prinsen och sen var vi ute i nästan två timmar och lekte.
När vi kom hem så satt vi och mös alla tre i soffan sen började jag och Kevin på maten, en riktig hjälpreda har jag fått här hemma! :)
Han tycker det är jätte roligt och få vara med och laga mat, brukar försöka göra något som är enkelt så att han får också vara med.
I med D jobbade över så åt vi själva sen fick bägge barnen bada tillsammans och det uppskattades mycket av storebror, det vill jag lova..
 
Blir att fortsätta städa sen när vi kommer hem från BVC, är ganska skönt och ta lite då och då.
Får se om vi hinner dammsuga innan storebror ska hämtas annars så tar vi det senare ikväll,
nej nu är det matdags för lillan..
Så vi hörs senare,
 
XOXO Pernilla

25 Juni

Hej på er!

Vi lever men har inte kunnat uppdatera genom telefonen och jag vet rent ut sagt inte varför det inte har gått,
men nu så ska jag försöka göra mitt bästa.
Vi mår bara bra, kom hem igår ifrån Skåne. Åkte ner i Fredags och firade Midsommar där nere och min ena lillasyster kom upp förra Söndagen och spendrerade några dagar här hos oss.
Med andra ord så har vi haft det hur mysigt som helst och jag saknar henne något fruktansvärt!
Nu är det bara jag och barnen hemma på dagarna då D är och jobbar, fast idag har han varit hemma tidigare i med det regnar värre än ja jag vet verkligen inte vad.
Bägge barnen är fortfarande jätte duktiga som Kevin hjälper mig jätte mycket med Emilia, han är verkligen en stolt storebror det vill jag lova... Sen Emilia utvecklas mer och mer för varje dag som går, är vaken mycket mer och hänger med i blicken när hon ser att det rör sig runtomkring henne.
Hon är redan 5 veckor och 2 dagar exakt idag och vart har den tiden tagit vägen?

Imorgon så ska Kevin till dagis, så jag och Emilia ska iväg och se om vi hittar någon mer present till honom för han fyller år om 13 dagar.
Har redan fixat två och en annan sak som vi ska köpa till honom får jag och D fixa tillsammans, men vad det är det kommer ni få reda på när han väl har fyllt år.
Sen får han ha något litet till som han kan öppna på morgonen på sin födelsedag, den ena saken kommer han eventuellt få dagen innan, vi får se hur vi ska göra. Men tanken är så i alla fall...
Så Kevin går bara denna veckan dvs. tre dagar och samma nästa vecka och på Torsdagen är det hans sista dag på den avdelningen sen efter sommaren börjar han på en ny avdelning med dem äldre barnen.
Kan fortfarande inte förstå att han snart blir tre år och sen att Emilia blir två månader den 16 Juli..
 
Har även haft fullt upp med dopkorten också, har några stycken till som ska skrivas i och sen ska det skickas iväg också. Så med andra ord har jag fullt upp med födelsedagskalas och dop.
Men än så länge fungerar det och det känns hur skönt som helst och ha någonting att göra!
Nej nu får jag ta prinsessan som har vaknat, sen blir det middag som står på schemat.
Ska även försöka hinna iväg och sola innan D ska iväg och träna, sen när båda barnen har somnat ikväll så ska jag färga håret och fixa mina ögonbryn.
Men jag hoppas att ni mår bra så hörs vi kanske senare eller något...

XOXO Pernilla

Avkoppling

Avkoppling för mig är att ligga i ett varmt bad eller gå och sola.
Tanken var att det skulle bli solning idag men så blev det inte!
Har suttit och hållt på med allt möjligt känns det som, inbjudningskorten till anhöriga till Kevins kalas är iväg skickade så det känns skönt och ha en sak mindre och tänka på.
Fast egentligen är det inte så mycket mer som ska fixas mer än fika & tårta och presenter? Har bockat av en hel del ikväll i med vi var iväg och fixade lite idag.

Bägge barnen sover så det är lugnt & tyst här hemma, prinsen somnade helt och hållet själv ikväll i sin säng, han har i för sig sovit i sin säng enda sen i Lördags så kan lugnt säga att man är lite smått chockad över att han inte sover hos oss! Haha
Har även gjort i ordning maten tills imorgon så där är ytliggare en sak mindre och tänka på imorgon om jag säger så, SKÖNT!
I med det inte blir något mer dagis denna veckan så beger vi nog oss till öppna förskolan så vi kommer ut lite och träffar nytt folk. Speciellt jag, klarar inte av att inte ha någon att umgås med..

Nu ikväll så har jag fixat med alla adresser som inbjudningskorten till dopet ska skickas, visst det är några veckor kvar innan dem ska skickas iväg men det är rätt skönt och få det gjort också. Imorgon ska jag ringa och boka kyrka + församlingshemmet.
Lika bra och likarna snäppet före ;)
Men jag hoppas att ni har haft en bra dag så hörs vi imorgon igen.


13 Juni

Usch fy & blä!
Idag är jag slut som mamma, just nu längtar jag efter D ska komma hem från jobbet dvs. två timmar kvar..
Dem ringde från dagis imorse och berättade att där var två barn som var hemma med magsjuka och dessa två var på dagis igår, så med andra ord är Kevin hemma resten av denna veckan. Jäkla otur! Pågen kom dit igår efter ha varit ledig i två veckor och nu detta ovanpå allt!?
Vill inte riskera att lillan får det så därför får han vara hemma..
Sen denna tre års trotsen har verkligen tagit kål på mig idag, sliter snart av mig håret känns det som.

Vi har i alla fall varit och handlat lite smått & gott i dekerationsväg till Kevins kalas och inbjudningskorten är handlade. Har även skrivit i dem så nu är det bara adresserna som ska fixas så ska försöka få iväg det imorgon! :)
Har även köpt parfymfritt tvätt&sköljmedel så nu är första maskinen med Emilias kläder igång så får vi hoppas på att utslagen försvinner för dem är värre idag. :(
Annars så får vi nog prova med att byta ut ersättningen till något mjölkfritt om inte utslagen försvinner.
Tycker fortfarande att det är konstigt att ingen på barnakuten och BVC kunde förklara för oss vad det är..

Ikväll ska jag gå ner till solariet och koppla av lite, det märks att jag behöver det. Få släppa allt som rör sig i huvudet i 20 minuter det är perfekt!
Ska ta mig en kopp kaffe och fortsätta mysa med Kevin, passa på när Emilia sover. :)


Kärt barn har..

Ja som rubriken lyder så har kärt barn många namn och det har jag verkligen märkt på både Kevin & Emilia.
Vi eller rättare sagt jag kallar dem allt möjligt som Kevin har det blivit hjärtat mer eller mindre och Emilia är lillan & hjärtat, som Kevin kallar henne bl.a. bebis, Emilia och även hjärtat!
När han kallar henne hjärtat så blir jag alldeles rörd för det låter så kärt, hon har världens bästa storebror som är fruktansvärt stolt och jag är världens lyckligaste mamma som har dessa två goingar. <3

Hade tänkt och lägga mig tidigt ikväll men det sket sig rent ut sagt!
Satte mig i soffan och började skriva upp vad som ska fixas m.m innan Kevins födelsedag och det är en hel del så imorgon så ska inbjudningskort inhandlas också.
Nu är det inte lång tid kvar till den 8 Juli då vår prins fyller tre hela år!
Sen är där en hel del som ska planeras & fixas inför Emilias dop som ska äga rum början på Augusti så senast Torsdag måste jag ringa och boka kyrkan och församlingshemmet, men allra först bestämma datum sen är det inbjudningskort som ska fixas där också och även skickas iväg.
Så med andra ord så kommer jag ha en hel del att göra! :)

"Tema" till Kevins kalas har jag/vi redan bestämt oss för och det blir BEN 10 för han älskar det. Sen Emilias dop kommer gå i lila & rosa är tanken i alla fall. Men mer berättar jag inte ;)
Nu måste jag försöka sova så jag orkar gå upp imorgon, tänker inte vakna tjugo i nio imorgon också och behöva stressa en morgon till. Speciellt inte när Kevin ska till dagis, ska även kolla upp när öppna förskolan har öppet så jag & lillan kan gå dit någon dag. Börjar bli fruktansvärt tråkigt och ensamt och bara vara hemma :(

Natti Natti


Varva ner

Håller på att ladda batterierna lite dvs. ett varmt bad.
Haft en ganska tuff dag och jag hoppas på att natten blir lugn.
Emilia vill inte ligga i sin säng eller någon annanstans hon vill ligga uppe i famnen, på något sett verkar det som om hon har ont?
Hon bara gråter och det påpekade jag på barnakuten igår och även hos BVC idag men dem har ingen förklaring speciellt inte över hennes "utslag" eller vad man kan kalla det..
Så imorgon ska jag och lillan traska ner till Coop och köpa tvätt + sköljmedel som är parfymfritt och tvätta upp alla hennes kläder och se om det hjälper!
I med hon är så liten så är det svårt och veta om det kliar eller vad det gör.. Mammas skrutta! :(

Kevin hade haft det jätte bra på dagis idag, han hade blivit ledsen när dem var ute på gården. Han saknade mig, Emilia och D hade han förklarat för fröknarna :(
Men nu har han inte varit ifrån mig någonting nästan på två veckor så det kan bero på det, får hoppas på att han inte är ledsen imorgon.
Annars så har dagen varit bra om man säger så, vi har myst och haft farmor & faster på besök nu innan ikväll och Kevin blev överlycklig! :)

- Nu ska jag gå upp och sen göra mig i ordning så att jag kan gå och lägga mig sen, vi hörs imorgon.
Kram

(som ni ser så är lillan helt rödflammig på kroppen t.o.m i ansiktet och det har blivit värre under natten till idag) :(


Halvklart

Kevins rum som sagt är inte klart, lite mer fräsiga möbler och nya tavlor m.m ska inhandlas. Idag fick han nya krukor och afrikanska palmer och igår fick han ben 10 påslakan & örngott av pappa D :)


BVC

Nu har vi varit på BVC och lill skruttans utslag på hela kroppen finns där ingen förklaring till varför hon har dem,
sen att dem inte vet vad det kan bero på i med jag inte ammar.
Men så länge hon inte har någon feber och äter bra m.m. så behövde jag/vi inte vara oroliga!
Nu lägger lillan 4080 gram och är 54,5 cm lång så hon är verkligen inte stor!
<3
Jag har precis städat Kevins rum och även plockat undan lite här hemma så ska alldeles strax dammsuga
för att sedan förbereda maten som vi ska ha idag.
Är nog inte så himla lätt och göra det när Kevin är hemma skulle jag tro,
men annars så gör jag ett försök och funkar det inte så får jag vänta på att D ska komma hem från jobbet..
Just nu ligger Emilia och sover så passade på att sätta mig vid datorn en snabbis,
för det är inte så ofta man har dem möjligheterna om man säger så..
Om en och en halv timme ska storebror hämtas på dagis och sen får vi se vad vi ska hitta på,
vi hörs senare..

12 Juni

Go'morgon!

Denna dagen började stressigt, skulle lämna Kevin på dagis kl nio men tror ni inte att vi vaknar tjugo i nio.
Det var bara upp direkt göra i ordning frukost till Kevin samtidigt som jag klädde på honom sen var det matdax för Emilia så mata henne sen klä på både henne och mig så var på dagis kvart över nio, inte så illa eller? ;)
Det var ju tur att dagis ändrade vår tid idag från kvart över nio till elva i stället.
Sitter just nu i soffan och ska alldeles strax börja dammtorka, sen blir det hem och städa + förbereda maten innan Kevin ska hämtas på dagis.
Vi hörs sen


Extrem huvudvärk

Har haft en sådan extrem huvudvärk i princip hela dagen, har druckit som jag ska och ätit som jag ska men ändå vill det inte släppa. Skulle ha köpt panodil eller något när jag var och handlade nu innan ikväll men glömde det helt och hållet, så får ta itu med det imorgon när jag & Emilia har lämnat Kevin på dagis.
Sen blir det en lååång promenad för våran del sen hem och sedan ner till BVC för kontroll. På Lördag blir prinsessan en månad och tiden har verkligen rusat iväg.

Dem på BVC ska även kolla lite på skruttan för innan ikväll var vi inne på barnakuten för hon hade utslag på hela kroppen och det var inga värmeutslag! Sen i med jag inte ammar så tyckte även dem där inne på barnakuten att det var konstigt, men i med hon inte hade någon feber så fick vi välja mellan att stanna kvar eller åka hem och avvakta. Så i med vi hade Kevin med oss så valde vi att avvakta, känns sådär att vi ALDRIG har någon som kan ställa upp och passa någon av barnen om vi verkligen behöver oavsett vad det handlar om och så har det varit lääänge.

Men jag älskar mina barn och kommer aldrig ta emot hjälp från vem som helst i alla fall, har blivit sviken många gånger och speciellt Kevin.
Nej nu ska jag ta något lite och äta sen ska jag gå & lägga mig, vi hörs imorgon.


Trött

Klockan springer iväg men vi har varit ute i sandlådan och lekt i ca; en timme.
Skulle egentligen handla också men får springa iväg och göra det sen när D kommer hem, hade glömt plånboken uppe i lägenheten, just nu ligger Emilia och sover och jag försöker få Kevin också till att vila.
Sen blir det att ta sig ett litet ryck här hemma och plocka undan lite och så för det var min jäklar med saker här ligger på golven! Märks att man har en treåring som är expert på att plocka fram. ;)

Inom några dagar så kommer jag även ha en ny design här på bloggen så jag hoppas även att gnistan kommer tillbaka så jag kan ta mig i kragen och uppdatera ännu mer, men framför allt oftare än vad jag gör och har gjort.
Ikväll är det fotboll på tvn men tror jag hoppar det och försöker få Kevin i sängs tidigare så jag kan gå och ta mig en 15-20 minutare i solariet. :)
Hoppas dock att D inte har något planerat för då skiter det sig med mina planer.
Så nu vilar den store och lillan har vaknat så blir att byta nu då! Haha ^^


11 Juni

Inget regn idag så himla skönt, fast man ska kanske inte säga för mycket?
Imorse gick jag och Kevin upp vid åtta så vi har ätit frukost tillsammans och haft det allmänt mysigt, Emilia vaknade för en liten stund sen så nu myser vi alla tre i soffan! <3
Blir att vi gör oss i ordning om ett tag sen beger vi oss ut, ska gå & handla för tanken är att vi ska ha korvstroganoff & ris till middag idag. Sen lär vi vara ute i sandlådan och leka lite.

Känns konstigt att vara ensam med bägge barnen och att D är och jobbar.
Vi saknar honom jätte mycket! :(
Imorgon ska även Kevin till dagis så det kommer bli jätte tomt här hemma i med det är bara jag & lillan.
Hade varit trevligt om man hade haft någon som hade kommit på besök.
Nej ska plocka undan lite här hemma så vi hörs sen. Kram

Syskonmys nu på fm <3


10 Juni

Go'kväll!

Här hemma har det varit full rulle i princip hela dagen, pågarna åkte tidigt imorse och jag & Emilia gick ner till gallerian + Coop för lite shopping.
Sen vid 14-15 tiden kom D & Kevin och hämtade oss sen bar det av till Ikea där vi skulle handla lite smått & gott, det börjar se trevligt ut i Kevins rum men där är fortfarande lite till som ska inhandlas så bild kommer så småningom när allting är klart! :)

Nu ikväll har familjen Johansson/Nilsson varit här på besök och Emilia har sovit hela tiden. En trött liten tjej har vi.
Imorgon ska D jobba så får se vad jag och barnen ska hitta på, ska i alla fall gå ut oavsett väder. Lite trist och vara ensam men får vänja mig att såhär kommer det se ut. "/
Hoppas att ni har haft en bra helg, kram

Lägger upp två bilder på barnen idag :)


Hemma

- då var vi hemma i Göteborg igen, kom hem igår (Lördag) åkte tidigare så var hemma strax efter tre sen har det varit full rulle sen vi kom hem.
Så nu har jag & D precis lagt oss i sängen och ska alldeles strax sova..
Hade som helst ingen lust att åka hem, saknaden efter familjen blev större nu och så stor har den ALDRIG varit!
Har sagt innan att jag inte vill flytta ner igen men jag hade fel, JAG VILL!
F*n att det inte bara är till och flytta i med D's jobb som boende hade gått och lösa på ett eller annat vis.
För innerst inne har vi inte så "jätte mycket" som håller oss kvar, visst barnen har sin farmor och farfar dem träffar vi inte så ofta om man tänker så sen är det "bara" två timmar bort..
Nåja jag får antagligen fortsätta drömma om att jag vill flytta ner till min familj för så lär det ALDRIG bli! :'(

Idag ska D & Kevin iväg och kolla på en massa flygplan m.m så jag & Emilia ska städa här hemma sen ska vi gå till Ikea och se om vi hittar några nya gardiner till mitt ny målade kök som D höll på med när jag och barnen var nere i Skåne.
Lär komma upp bild men ska få i ordning där ute först innan det kommer.
Nu i veckan så ska jag se om jag kan få rätt på designen här på bloggen, men det får bli när Kevin är på dagis..

Ska försöka sova nu så uppdaterar mer imorgon, Natti Natti


7 Juni

Vi lever! :)
Dagarna bara springer iväg och det är full rulle från morgon till kväll.
Bägge barnen sover jätte bra på nätterna speciellt Emilia, hon brukar äta sista målet vid 23-00 sen vaknar hon runt 05 tiden och vill ha mat igen, så med andra ord får vi sova och såhär har det varit mer eller mindre sen hon föddes.
Kevin är så duktig och hjälper till med allt! :)
Vi trivs och mår hur bra som helst här nere hos deras mormor & morfar. Nu åker vi visserligen hem på Lördag sen kommer vi ner v.28 någon gång igen och stannar i två veckor till.

Igår var jag och D barnlediga några timmar, vi var på Väla och shoppade lite men herre jäklar med folk där var!
Sen blev det en tripp inom Ikea och fixade lite saker inför morgondagen, min minsta syster Nicole följde med oss så hon fick lite tid tillsammans med oss. MYS!
Nu sitter vi i bilen på väg till Hässleholm, varken jag eller D orkade leta efter byxor igår så vi gör det idag i stället. Så idag fick bägge barnen följa med så familjemys med andra ord!
Ska köpa ett par skor till Kevin också och försöka hitta en jacka till Emilia också.
Sen blir det hem till mamma & dem och förbereda inför studenten imorgon, min älskade lillasyster Sandra tar studenten imorgon!! <3

Men jag hoppas att ni mår bra, ska försöka skärpa till mig med uppdateringen för det får inte gå en vecka i mellan mer. ;)
Återkommer senare, kram


1 Juni

Ny månad, nya tag..
Vädret är skit så med andra ord så blir det en inne dag, regnet bara vräker ner så humöret är inte direkt på topp i heller om man säger så. Inte bara för att vädret är kasst utan lite annat också!
Annars så mår vi bara bra alla tre, lillan sover och Kevin sitter brevid mig och verkar också jätte trött så ska se om han vill vila. I alla fall en liten stund!

Knappt någon sömn inatt för Kevin har gått och blivit förkyld sen var Emilia klarvaken vid fem och somnade sen om
vid sex tiden igen. Så lite sömn har jag fått men det är dock inte så speciellt mycket om man säger så. Men är inte så himla trött nu! :)
När deras far kommer det vet jag inte det bestämmer han själv, vi har det bra här nere och vi klarar oss.
Vi hörs kanske sen.

XOXO Pernilla


RSS 2.0