❤ 31 Augusti

~ dagens shopping till barnen, hittade tyvärr ingen bild på Emilias mockasiner på Kappahls hemsida men ska försöka komm ihåg och ta kort på dem imorgon :)


❤ 31 Augusti

Har haft en jätte mysig fm i Slottsskogen tillsammans med Marie, Micke & J. Barnen var glada mer eller mindre hela tiden❤
På vägen hem blev det gyllene måsen till middag (Mc Donalds) känner att i alla fall en dag i veckan ska jag unna mig!
Kom till Kållered, åkte inom gallerian och gick in på Kappahl projekt pyjamaser börjades.
Kevin hade redan kollat ut en pyjamas med skylanders men den fanns bara till 110/116 och det blir alldeles för kort i benen men vi ska se om vi hittar den någon annanstans.
Men varsin pyjamas blev det i alla fall eller ja Emilia fick sitt första nattlinne vilket hon kommer drunkna i, Kevin fick fyra par kalsonger och Emilia ett par mockasiner.

När vi kom hem så tog vi vuxna varsin kopp kaffe och barnen fick lite saft, ska snart ner och handla kaffe & mjölk då det är slut.
Sen ska vi poppa lite popcorn och mysa till en film, sen kommer barnens farmor en sväng innan hon ska jobba för på Tisdag åker hon & barnens faster utomlands.. Gottegrisar! ;)

Imorgon får vi se vad vi ska hitta på för skoj :)
Tänkte jag ska sätta mig ner ikväll och fortsätta med Kevins album :)


❤ 31 Augusti

Emilia sa god morgon 5.20!? Så idag är man inte lite mör eller ska jag säga grötig i skallen? Haha
Kevin däremot som brukar vakna vid den tiden kom inte upp förrän 6.50 ungefär och det första ha fråga var när vi skulle åka till Slottsskogen.. Haha
Jadu vi får äta frukost, göra oss i ordning och packa ner fika fick han till svar ;)

Annars så är Emilia mega förkyld och Kevin har fått tillbaka sin hosta, så nu märks det att hösten är på gång för då kommer alla sjukdomar. Kul!
Nu ska vi väcka D så vi kan äta lite frukost


❤ 30 Augusti

Inskolningen är över och allt går kanon! :)
Efter dagis gick vi och köpte fika och när vi kom hem så blev det mellis, en massa bus & lek innan middagen.
D var hemma en timme tidigare från jobbet så med andra ord hade vi överlyckliga barn! :)
Sen kom världens underbaraste vänner och grannar över på fika & lek för barnens del, planerade lite inför imorgon då vi ska åka till Slottsskogen ganska tidigt.
Får hoppas på fint väder så vi slipper regnkläder ;)

Ska även på jakt efter nya pyjamaser till båda barnen, som Emilia ligger fortfarande på 74/80 och har gjort det mer eller mindre sen i November förra året men nu så behöver hon ha 86 i vissa plagg och förnya måste man göra annars tröttnat the mama på samma saker hela tiden! Haha ;)
Som prinsen har verkligen växt i en jäkla fart sen December nu behöver han ha 122 i vissa plagg för annars är det för kort i benen men för stort i midjan, ja dessa barn :)

Snart börja fundera ut julklappar också, som till mina älskade syskonbarn blir nog lätt men till mina älsklingar blir nog jätte svårt!
Vad ska ni köpa till era barn?
Nu ska jag försöka sova så vi hörs imorgon


29 Augusti

Hej svejs!

Just nu sitter jag med en kopp kaffe och lyssnar på musik, snart hänga upp tvätten för att sedan hämta hem mina två älsklingar på dagis.
Har varit och handlat dagens middag, putsat fönster, plockat undan och burit ner lite saker till förrådet.
Imorgon ska jag ta en storstädning här hemma då barnen är på dagis imorgon också, Emilia har fortfarande inskolning till imorgon också och igår var första gången hon vilade där och det gick jätte bra! :)
Nästa vecka ska det komma hit en massa byggare m.m. då dem ska byta något inne i båda badrummen och köket, så Måndag och Fredag kommer inte bli så roliga och veckan därefter ska dem ev. komma både på Måndag & Tisdag. Suck!
Men något kommer jag och Emilia på att göra dem dagar hon är hemma, sen när dem kommer hem från dagis så lär vi få vara ute i alla fall till 15.30, men det får gå som det går med det.
 
Igår efter dagis var vi ute i sandlådan från 14-16.30 när vi kom in igen så började jag på med maten och sen decka båda barnen strax innan 19.
I helgen ska vi troligtvis till Slottsskogen tillsammans med Marie, Micke och J! :)
Jobbsökandet fortsätter också för fulla muggar, ibland så har man fullt upp från morgon till kväll.
Men ikväll ska jag ta mig i kragen och gå & sola vilket var hur längesen som helst,
sen ska jag sätta mig ner och fortsätta med Kevins album.

Annars har vi inte gjort så mycket mer dem senaste dagarna då barnen är utmattade efter dagis och oftast griniga och vill i princip inte göra någonting. Underbart! ;)

❤ 27 Augusti

Precis lagt mig i sängen och det ska bli så skönt att äntligen få sova!
Barnen somnade strax efter 19 då vi var ute ett tag i sandlådan så dem fick leka av sig lite energi.
Sen satte jag mig ner i köket och började pyssla med Kevins album :)
Fick mig ett ryck och började dammtorka och plocka undan lite i både kök & badrum, hängt upp tvätt och sånt!

Imorgon kommer vi inte ha något vatten med 9-15 som tur är så är barnen på dagis, med andra ord har jag förberett kaffekokaren så det får bli en full kanna tills imorgon, hällt upp vatten i en massa vattenflaskor och imorgon bitti får jag starta en maskin med tvätt direkt när jag kommer upp likaså diskmaskinen.
Även hälla upp vatten i Emilias vällingflaskor, lika bra och vara förberedd helt och hållet ;)

Idag när jag var på gallerian så gick jag inom BR och tittade lite köpte faktiskt varsin liten present till barnen;
Kevin är väldigt förtjust i turtles så han fick han där strimlarn som dem kallar honom i filmerna och Emilia fick sin allra första Barbie docka. Båda barnen nöjda och då är även mamsen mer än nöjd vill jag lova! :) ❤

Nu måste jag också ha lite skönhetssömn så vi hörs imorgon :)


❤ 27 Augusti

09.54


Barnen lämnade och som alla andra dagar så går det lika bra att lämna Kevin som alltid men Emilia blev ledsen idag igen men förhoppningsvis gick det över lika fort! Än så länge har dem inte ringt och en annan känner sig lite smått stressad i fall dem nu skull ringa..
Gick och handlade dagens mat till familjen sen hem och lämnade allting så passade på att hänga upp tvätten och starta en ny, laddade även kaffekokaren så jag bara kan starta den när jag kommer hem.

Gick inom servicebutiken och köpte mig en celsius och promenerade ner till gallerian så nu sitter jag och väntar på att dem ska öppna är sex minuter kvar..
Förhoppningsvis så hittar jag något annat så får jag traska hem igen och äta lite lunch sen göra mig helt klar innan jag ska hämta Emilia 11.45 tar bussen 12.20 sen intervju kl 13.

Senare i eftermiddag ska vi ev. träffa Micke, Marie och J.
Tror nästan att D och barnen skulle träffa dem direkt efter Kevin hade blivit hämtad på dagis. Pojkarna leker så fint tillsammans och bättre vänner hade vi inte kunnat hitta❤
Annars så ska vi nog inte göra så mycket mer :)
Uppdaterar senare om det blir några köp ;) haha


27 Augusti

Sitter och väntar på att maten ska bli klar, kom hem strax efter 14 och det kändes bra på arbetsintervjun.
Men får inte svar förrän om 1- 1 ½ vecka så man kan alltid hoppas på det bästa, eller vad säger ni?
Självklart så ska jag fortsätta och söka alla jobb som finns och fortsätta kämpa så som jag har gjort, tänker inte ge upp förrän den dagen jag verkligen har ett jobb!
Hoppas dock att det inte dröjer alldeles för länge för man lär ju tröttna ganska snabbt på att fortsätta gå hemma, speciellt när barnen är på dagis och så.
Efter maten så ska vi klä på oss och gå ut en sväng innan det är tid för att bada barnen och sen är det nattning som gäller för deras del, ska sätta mig ner ikväll också och fortsätta med Kevins album.
Min egentid och det är så skönt att det är lugnt runtomkring en ;)


27 Augusti

Kom hem från gallerian för ett tag sen, pratat med försäkringskassan, hivar i mig en kopp kaffe och ska alldeles strax lägga i alla papper i mappen som jag ska ha med mig till arbetsintervjun.
Snart hämta Emilia också på dagis och D är på väg hem!
Än så länge är jag inte nervös men det lär ju komma så småningom..
Hittade ett par jeans inne på Kappahl vilket var kanon då man får 100 kronors rabatt när man köper jeans,
sen inte nog med det jag har haft 44/46 i jeans med dem storlekarna men idag fick jag på mig stl 40!!!
Kan lugnt säga att jag gick hem med ett leende på läpparna!
Jeansen kommer från Hampton Republic 27 det märket dem har på Kappahl och jag älskar verkligen deras kläder, eller ja en del av dem i alla fall! :)
Hittade även en jätte fint cardigan som jag ev. ska ner och köpa senare idag eller imorgon får flörta lite med gubben först skulle jag tro. Även den från Hampton Republic 27!
Nej nu ska jag kila iväg så vi hörs när jag är påväg hem från arbetsintervjun, ska lägga upp bild på jeansen också då men inte hade någon bild på deras hemsida.
Men lägger dock upp bild på den bedårande cardiganen
Hampton Republic 27

27 Augusti

God morgon!
 
Här hemma har vi två barn som snorar ikapp men det verkar som det är Emilia som vinner för hennes näsa rinner konstant, så det märks verkligen att det börjar bli kyligare,
 men även att alla sjukdomar börjar dra igång på dagis.
På hennes avdelning så är mer eller mindre alla barn förkylda och var det redan första inskolningsveckan!
Men huvudsaken är ju att dem inte har feber..
Vi åt frukost för en liten stund sen, Kevin frågade om vi inte kunde äta den i vår säng så vi startade en film och satt här inne och åt tillsammans och nu röjer dem hela sovrummet.
Tänkte att jag passar på att uppdatera medans det är lugnt och oftast så varar det inte så jätte länge, tyvärr...

Snart ska tänderna borstas på barnen sen ska vi alla klä på oss och bege oss till dagis,
sen ska jag som sagt ner till Gallerian med i med dem inte öppnar förrän kl 10 så får jag se när jag har lämnat av Emilia vad klockan är. Annars får jag gå hem och starta en maskin tvätt eller något..
Sen kommer D hem som sagt i med jag ska iväg på arbetsintervjun, men tror nästan att det blir jag som hämtar Emilia på dagis. Tror jag kommer hinna det i alla fall! :)
Men hämtningen av Kevin blir det D & Emilia så just nu har vi en glad son här hemma, det blir tyvärr inte så ofta som D har möjligheten till att hämta eller lämna då han jobbar.
Men det kommer säkerligen blir helt annorlunda så fort jag börjar jobba!

Nu göra oss klara för dagis och ni får ha en toppen dag! :)
 

❤ 26 Augusti

Precis lagt mig i sängen och alldeles strax så ska även jag sova..
Barnen somnade tidigt ikväll då det har varit full rulle på dagis sen har vi faktiskt bara tagit det lugnt här hemma efter vi hade ätit middag! :)
När barnen hade somnat så gick jag och handla sen när jag kom hem pratade jag lite med mamma innan jag satte mig ner och började på Kevins scrapbook, han hade egentligen ett helt vanligt fotoalbum men jag kände idag att det hade varit roligt med en scrapbook med en massa bilder m.m så därför köpte jag varsin till båda barnen idag, ska köpa två till imorgon.
Så mer eller mindre kommer mina kvällar att se ut så när barnen har somnat! :)

En bra avkoppling verkar det som i alla fall och jag har börjat komma in i en period där jag behöver sysselsätta mig med något när barnen sover så därför tänkte jag att detta kan jag pyssla med ett par veckor framöver sen får jag se vad nästa projekt blir! Haha
Ska framkalla nya kort på båda barnen så man har det.

Imorgon är det dagis som gäller för båda barnen och när jag har lämnat dem blir det en promenad ner till gallerian, måste köpa nya jeans till mig själv då mina är alldeles för stora. Ska även se om jag hittar en tröja eller något också :)
Sen kommer D hem någon gång på fm för sen ska jag ta bussen till Mölndal ska ju på arbetsintervju kl 13 på Attendo.
Så jag vet en som kommer vara jätte nervös till det är över ^^
Nu ska jag sova så vi hörs imorgon,
Natti Natti


26 Augusti

Jag kunde inte undvika och googla runt lite ang. mitt tidigare inlägg från idag om det här om mammor är bättre än pappor. Där hittade jag bl.a en intervju som dem har gjort via radio P1 som lyder såhär:

Mammor bättre än pappor på att hindra fara

 

Jag är en småbarnsmamma som sitter och lyssnar på ert program. Jag har själv aldrig utsatts för livsfara, men visst kan man känna av farliga situationer och att kroppen reagerar instinktivt. Man reagerar snabbare än vanligt, man gör bara det som behövs och skalar bort alla ovidkommande bitar i en handlingssekvens. Man är helt enkelt fokuserad på vad som behöver göras. Dessutom blir kroppen lättare och snabbare - man kan snabbt springa fram till sitt barn som trillat i vattnet, är på väg mot en väg, kommer för nära ett stup etc.

Vad gäller att förebygga fara så tror jag ofta att mammor är bättre än pappor på det. En högst ovetenskaplig analys baserad på kunskap upphämtad från mig själv och mina väninnor ger vid handen att det är vi mammor som har fantasi kring vilka faror som kan uppkomma i olika situationer. Vi gör ingen sannolikhetskalkyl, vilket papporna oftare gör, utan vi drar upp det värsta scenariot och vidtar förebyggande åtgärder utifrån detta. Jag har alltid en plan B färdig, sitter beredd att gripa in när/om olyckan är framme. Jag troratt detta tänk ger en ökad uppmärksamhet för att snabbt se om en fara är i annalkande, men jag tror också att det gör att man har närmare till allt detta adrenalin och endorfiner som man pratar om. På gott och ont, förstås!

Lite hispig blir man säkert också… /M


-------------------------------------------------------------------------------------------------------



Återigen så kan jag personlign hålla med den här mamman lite och rent ut sagt så stämmer kanske vissa saker som faktiskt är sanna..
Som det här med att vi mammor ser vilka faror som finns kring våra barn och i olika situationer sen även att oftast så är det faktiskt vi mammor som har en plan B och kanske även en plan C beroende på vilken situation det handlar om där planen kommer in i.
Nu kan jag återigen berätta om hur det kan vara här hemma:

Det är oftast jag som vet vad som kan vara farligt för båda våra barn, har mer eller mindre alltid olika planer om den första planen inte skulle fungera. Jag läser av barnen bättre vad det är dem vill eller vad dem behöver, förvisso så är Kevin ändå 4 år och han kan ju förklara vad det är han vill eller behöver. Men ibland så har han väldigt svårt för och förklara så att jag förstår men även D.
Men egentligen så är det inte så speciellt konstigt att jag "känner" barnen bättre än vad D gör då jag har gått hemma med båda barnen och "uppfostrat" dem m.m. eller hur jag ska förklara medans han har jobbat.Jag tror inte att vi är ensamma om att det är mamman som har varit hemma och pappan har jobbat och dragit in alla pengar, även om vi mammor har föräldrarpenning så räcker det inte så speciellt långt om man säger så..

Jag tror fortfarande om pappan hade varit hemma med barnen och mamman hade jobbat så hade det varit tvärtom men så ser det tyvärr inte ut att pappan är hemma och mamman jobbar, även om det kanske hade behövts att pappan hade kunnat vara ledig en kortare tid och få lära känna sina barn lite mer och inte enbart mamman.
Självklart så finns där dem som har det så att det är mamman som jobbar och pappan går hemma dag ut och dag in och tar hand om barnen, hade det nu hade varit så hade det kanske varit lite lättare för var och en och förstå den som är hemma att det är också ett heltidsjobb att gå hemma varje dag och; ta hand om barn/barnen, tvätta, städa, laga mat osv.. och att den andra individen hade kunnat förstå hur tufft det är för den som jobbar att komma hem från en hel arbetsdag och dem andra vill hitta på något..

Jag är en av dem personerna som gärna vill att det ska hända saker hela tiden mer eller mindre, men jag kan även bara vara hemma och mysa med familjen.
Alla har särskilda behov och åsikter, men ibland så hade man kunnat hoppas på att det inte hade funnits.

 

- Hade varit roligt om någon av er hade kunnat lämna en kommentar ang. hur ni ser på allting. Så man kanske kan ta lite nytta av era åsikter så man inte sitter här ensam och känner så som man gör! :)


❤ 26 Augusti

Gossen hämtad på dagis och jag är redan helt slut, den ena tjatar om klubba och den andra tjatar om glass och där i mellan bråkar dem och mer eller mindre river hemmet!
Två fönsterlampor fattigare är man också då barnen drog i sladdarna och båda lamporna åkte ner i golvet så nu är dem vingligare än vingligast..
Hujedamej! Tillsägelse till bägge två och dem fick sitta i soffan medans en annan fick dammsuga upp allt efter glödlamporna.
Min middag står i ugnen och familjens middag ska tillagas sen beger jag mig ner till solariet tror jag eller varför inte till Ikea för att köpa just två nya fönsterlampor till v-rummet?
Prata med gubben först annars så går vi ut och leker med barnen innan dem ska sova!

När Emilia vila så passade jag även på att rensa telefonen på alla bilder som nu ligger fint i olika mappar på datorn, ska börja framkalla foton och köpa nya album så man inte glömmer av.
Även skaffa det största usb- minnet som finns och lägga över alla foton och filmer ifall datorn kanske får för sig att krascha i framtiden. Känns ganska smart och göra det om jag ska vara ärlig!
Nej nu vända på kyllingen i ugnen sen försöka sysselsätta två barn.


26 Augusti

Nu har jag varit och hämtat prinsessan på dagis och nu ligger hon & vilar,
hade inte alls varit en bra dag idag så förhoppningsvis blir det bättre imorgon.
Inte för hon hade varit ledsen hela fm men till och från, men dem trodde även att de berodde på trötthet..
Nu sitter jag med en kopp kaffe och har alldeles precis hängt upp lite tvätt, sitter även och försöker komma på dagens middag fast än så länge står det verkligen helt stilla!
Om lite mindre än två timmar så ska vi hämta Kevin på dagis, är jätte fint väder så vi lär garanterat vara ute.
Posten kom för en liten stund sen och där låg mina betyg som jag var tvungen att ringa studievägledaren där jag läste innan för jag har tappat bort mina betyg här hemma någonstans och dem hann komma idag! Vilken tur..
Är bara det att jag får inte tag på min gamla chef från hemtjänsten här uppe där jag jobbade 2011, pratade med henne förra veckan om hon kunde mejla över mitt anställningsbevis som jag tvungen ska ha med mig imorgon på arbetsintervjun vilket hon skulle göra direkt när vi hade lagt på och ännu har det inte kommit!
Ringde henne idag igen och hon är inte där förrän imorgon, så får se hur fasen jag lösa detta...
Lite skrattretande faktiskt, men men får hoppas på det bästa imorgon ändå oavsett vad som än händer.
Hoppas att ni har lika fint väder som vi har det :)

26 Augusti

Det här med att vara en dålig förälder..
 
Det största samtalsämnet just nu i både media och runt omkring är ju detta med att vara en dålig förälder och vad som är nyttigt för dagens barn m.m.
Jag ställde den frågan till mig själv vad jag anser som är en dålig förälder och för mig så är det;
 
- misshandlar sina barn, både fysiskt och psykiskt,
- att barnen får göra precis som dem vill (inte ha några regler)
- att man prioiterar en massa saker innan sina barn,
 
denna listan kan bli lång men här är några exempel på vad jag tycker.
Detta med att misshandla sina barn både fysiskt och psykiskt menar jag att man kan "missahandla" sina barn genom att nervärdera dem som t.ex glåpord m.m. sen vanlig misshandel genom att slå dem.
Sen detta med att låta barnen få göra vad dem vill utan att man har några regler, visst nu säger jag inte att man ska inte ska låta sina barn få prova på saker utan där finns ju gränser vad som är okej och inte okej. Om ni förstår hur jag menar?
Sen finns det tyvärr dem som prioiterar alkohol eller andra saker istället för sina barn, visst det är en sjukdom men jag anser att väljer man att skaffa barn så måste man också ta sitt ansvar! För det är verkligen INTE  barnens fel att föräldern/föräldrarna valde att behålla..
 
 
Skadar papporna sina barn?
 
Sen även det här med att papporna skadar sina barn (ni som läser media förstår nog vad jag pratar om) dem påstår att det är skadligt för barnen att vara hemma tillsammans med sina pappor..
Jag anser att även det är helt fel för så är det verkligen inte!
Barn mår lika bra att vara hemma tillsammans med sina pappor som mammor för varför skulle papporna skada sina barn mer än mammorna?
Det nervärderar ju papporna något fruktansvärt, är kanske därför dagens pappor inte "vågar" att ha egen tid tillsammans med sina barn i dagens läge för det skrivs så himla mycket om det?

Det här med uppfostran:
 
Att man ska uppfostra sina barn det säger sig själv att man ska lära sitt/sina barn hur man ska leva och såna saker, att man ska tillrättavisa dem till rätt väg i livet. Jag menar vilka föräldrar gör inte det?
Men tyvärr så finns där dem som inte har den möjligheten att ha en mamma eller pappa som kan göra det, men att man istället kanske har en nära anhörig eller något.
Jag säger inte att jag är världens bästa mamma som uppfostrar mina barn rätt eller perfekt men jag försöker så gott jag kan, men en sak som jag aldrig skulle kunna göra är att bestämma eller tvinga på andra göra si eller så för att det anser jag är bäst! Jag är ingen expert på barn eller så men tyvärr så finns där dem som tror att dem vet bättre än föräldern själv.
Det är bara föräldern/ föräldrarna som känner sina barn bäst, eller ja oftast så är det så.
 
Vad är rätt och fel?
 
Jag tycker innerst inne att där finns egentligen inga rätt och fel, men som mig t.ex. så är det fel att bitas, slåss och såna saker eller som mobbning tillexempel?
Där finns mer eller mindre dem som har blivit mobbade under sina år här i livet och jag är en av dem, men att vara mobbaren eller vara den som är mobbad det är två olika saker.
Jag har aldrig mobbat någon (inte medvetet eller vad jag har tänkt på) men mobbad blev jag från första klass till åttan ungefär, i sju år!!
Därför försöker och kommer jag försöka att förklara för mina egna barn att det inte är OKEJ att mobba någon och jag hoppas inget annat mer än att dem inte kommer bli mobbade.
Både jag och deras pappa vet hur tufft det är och hur dåligt man mår utav att bli mobbade.
 
 
Där finns så mycket man kan fundera över, men det är alltid upp till var och en att bestämma hur man ska uppfostra sina barn. Där finns ingenting som kan styra eller ställa dina beslut eller någonting, men tips det kan man ge fast inom rimliga gränser.
Alla har sina åsikter och det är tur det, men där finns så mycket som skrivs som innerst inne inte är sant.
Vad tycker du/ni vad som är rätt och fel i detta jag nyss har skrivit?
Håller du/ni med om det som medierna skriver?
 
- Jag vill tillslut bara skriva att jag älskar mina barn mer än någonting annat och jag gör vad som helst för dem,
prioiterar alltid dem före mig själv oavsett vad det än handlar om. Mina behov som att gå ut och festa m.m. kan jag göra i så fall när dem blir äldre, men att en förälder behöver även ha en "break" ifrån föräldrarlivet det är självklart, men aldrig så att barnen far illa eller någonting.
Jag kan visst det gå ut och äta eller gå på bio, där ingen som bestämmer över att jag ska vara hemma det är jag själv. Jag och D kommunicerar bra, men kanske inte tillräckligt bra? Ibland så glömmer jag av att han ska iväg och kanske bestämmer att jag ska göra något men i med han hade bestämt först eller vad jag ska säga så avbokar jag hellre mitt eller så försöker vi lösa det.
Det är aldrig han som bestämmer över mig vad jag ska göra, det är jag själv.. Är aldrig jag som bestämmer över vad han ska göra, utan han själv!
Våra barn far inte illa och det är huvudsaken..

Det var detta jag ville skriva om och jag hoppas inte att ni somnar medans ni läser för jag tror detta kanske kan vara en funderare för alla föräldrar? Men även dem som inte har barn.. :)
 

 

26 Augusti

God morgon!

Båda barnen är på dagis och jag sitter vid datorn med en kopp kaffe, ska alldeles strax tvätta och städa lite här hemma sen 11.45 så ska jag hämta Emilia.
Lämningen idag gick sådär men tror det berodde på att hon var fruktansvärt trött, som Kevin är aldrig några problem att lämna längre då han verkligen trivs!
Emilia är inte van vid att bli lämnad och speciellt inte vara ifrån mig, men det kommer bli bra det här.
Ska söka lite jobb också sen fixa lite papper inför imorgon då jag ska på min första arbetsintervju sen 2011.
Är redan fruktansvärt nervös men man får hoppas på det bästa, eller hur?
Helgen har varit hur bra som helst nere i Skåne och vi ses snart igen..
Barnen ville inte åka hem och inte jag i heller för den delen för vi tre trivs så himla bra när vi är där nere,
men man får komma hem till vardagen också även om det tar emot och lämna familjen!

Känner mig lite tom på ord men kommer upp ett inlägg om ett tag tänkte jag, en sak som jag funderar mycket på om dagarna..

❤ 22 Augusti

Känns jätte konstigt som sagt och inte lämna Kevin på dagis eller vara med Emilia på inskolningen.
Jag lämnar mer eller mindre alltid och hämtar, ibland när D har varit hemma pga en massa regn så brukar han lämna eller hämta Kevin och det tycken den lille herren att det är toppen att man ibland slipper mamma och lillsyrran. ;)
Men nu sitter jag i väntrummet till tandläkaren har inte tid förrän 10 som sagt så får sitta och vänta ett tag.

Vädret har varit väldigt konstigt nu i ett par dagar, är rått på morgonen sen spricker solen upp och det blir varmt!
Så ibland vet man verkligen inte hur man ska klä sig.
Hur tycker ni?


❤ 22 Augusti

God morgon!

Barnen sitter och leker, jag ska alldeles strax göra mig i ordning och äta frukost.
D är hemma halva dagen då han ska ta inskolningen idag i med jag ska vara hos tandläkaren kl 10 så strax efter nio tar jag bussen i med det är på ett annat ställe än där jag brukar vara så känns det bättre och vara ute i god tid.
Inskolningen igår gick också jätte bra så får hoppas på att det gör det idag också då D är hemma!
Egentligen så tycker man varför det inte ska göra det? Men Emilia är så himla mammig och föredrar hellre mamma än pappa men tror inte det ska bli några problem. :)

Sen ska D åka iväg och jobba i några timmar sen ska jag nog ner till lager 157 för dem öppnar här i Kållered idag! :)
Får se om jag hittar någon info om hur länge där är öppet, känns inte lönt och ta med sig barnen då dem inte brukar uppskatta sånt.
Sen ska vi träffa Micke, Marie & J så barnen får leka, vilket vi gjorde igår också men Kevin var jätte trött och var inte alls på sitt bästa humör.

Vi måste även packa här hemma då vi åker till Skåne imorgon och kommer hem på Söndag. :)
Skriver mer senare idag


❤ 21 Augusti

God morgon!

Efter en natt men lite för lite sömn så är vi uppe, jag satt och sökte jobb igår kväll och långt ut inatt så jag glömde helt och hållet av vad klockan var.
Inskolningen går jätte bra och hon verkar redan trivas jätte bra! :)
Idag ska jag vara med och imorgon & på Fredag så ska vi lämna över lunch.
Nu dessa tre dagar så är det en timme som vi är där.

Igår kväll så satt jag även och kollade på doppresenter till min systerson H och i med jag ska vara "gudmor" som det hette förr så vill jag ge honom något speciellt och jag hittade den bästa presenter med ett stort P!
Vad det är kan jag inte skriva då jag inte vet om Nicole läser min blogg ;)

Idag efter inskolningen så måste jag & Emilia åka till Lindome och fixa min bankdosa som blev blockerad i början på sommaren av inte minst den lilla fröken i denna familjen!
Så får fixa det idag för sen lär man inte hinna med och åka iväg och fixa sånna grejer.
Nu ska jag fortsätta mysa med barnen framför barnkanalen sen blir det frukost för min del också :)


❤ 19 Augusti

Första inskolningsdagen är över och allt gick kanon! Bättre än vad jag trodde.
Hann knappt klä av tösen sen var hon inne och lekte för fulla muggar, en timme idag och samma sak fram tills på Onsdag sen Torsdag och Fredag ska vi lämna henne under lunch.
Känns som om detta kommer bli kanon❤
Ville bara slänga in ett snabb uppdatering :)
Nu ska jag sova så vi hörs imorgon

~ en glad tjej imorse innan dagis


❤ 18 Augusti

Precis lagt mig i sängen så tänkte passa på och göra en liten uppdatering..
Idag blev det sovmorgon till 9 sen direkt frukost, började göra oss i ordning sen har vi varit på äventyr i ett par timmar! :)
När vi kom hem så på började jag med familjens mat, jag tog resterna från min kycklingssallad sen igår.
Bada barn sen tog jag min kvällspromenad, duscha, fixat med namnlappat nästan alla Emilias kläder och pratat med mamma i en timme. ❤

Imorgon så börjar inskolningen och ska jag vara ärlig så har det varit en del tårar från min sida idag, klump i magen ja ni förstår nog..
Var exakt samma sak när Kevin skulle börja på dagis, men allt kommer bli bra!
Är så glad över att jag kan prata med min älskade mamma för hon får en till och skratta även om hon bor så långt bort, hon är nästan den enda så får mig att må bra när jag är ledsen och barnen får mig att må som bäst!
Jobbsökandet pågår varenda dag men än så länge ingenting, det kommer de också. Gäller att inte ge upp!

Imorgon är jag inne på 1 vecka med LCHF och jag följer det noggrant! Inget fusk eller någonting, haft en dags uppehåll från promenaderna men en vilodag måste man ha.
Kört plankan och lite andra övningar varje dag, gud vad jag är bra! ;)
Måste intala mig själv att jag är grym & det ena efter det andra för det är jag värd men framförallt behövs det annars tappar man motivationen, har så många nära & kära anhöriga som peppar en och det gör en mer motiverad.

Men nu måste jag sova så vi hörs imorgon någon gång, Natti Natti ❤


❤ 18 Augusti

För första gången på flera år körde jag intervallträning ikväll, spring & promenad! Rent ut sagt så är jag mer än stolt över mig själv :)


❤ 17 Augusti

God kväll!

Vad händer här hemma? Jo det är såhär att vi har bytat rum med Kevin så han & Emilia delar rum nu och än så länge funkar det.
Idag har vi fixat lite där inne hängt upp tavlor m.m sen gick vi ut i en & en halv timme innan vi skulle äta middag.
Pojkarna delade på en pizza & jag och Emilia tog en kycklingsallad fast hon ville också ha lite pizza. ;)
Hon har inte vilat någon middag alls idag så snart ska hon in i badet sen blir det sängen, jag ska ut och gå ikväll då jag tog en paus ifrån det igår.
Sen blir det nog en film med D :)
Annars händer här inte så mycket, hoppas att ni mår bra!


❤ 16 Augusti

Köpt vinterjacka & overall till Emilia, har enbart haft kaxs & fix till Kevin men kände att i år ska vi prova på didriksson.
Tror nästan att Kevin lär få ha ny overall i år så blir didriksson till honom också.
Vinterjacka till honom är redan hittad ska bara köpa den också :)


❤ 15 Augusti

Är alldeles för snabb med publiceringen så glömde bild denna gången också ;) hahaha


❤ 15 Augusti

~ kvällens promenad- ny duschad & nu ska jag sova.. Kevin har studiedag imorgon så förhoppningsvis får jag lite sovmorgon ;)
Sov så gott❤


❤ 15 Augusti

~ den bästa dagen i mitt liv var när ni föddes❤


❤ 14 Augusti

Är mer död än levande och vill bara sova! Men får vänta ett par timmar till..
Emilia somna strax efter 17 och hoppas på att hon sover för natten, hon vakna för en liten stund sen och somna om lika fort igen. Hon har ju bara vilat i 75 minuter efter vi hade lämnat Kevin på dagis så man tycker att hon borde ta igen all sömn i med det blev noll med sömn natten till idag. Eller?

D är iväg och vet inte alls när han behagar att komma hem, men så fort Kevin också har somnat så blir det lite kvällsmat och sen ska jag också sova!
Ingen promenad ikväll som sagt :(
Känns sjukt jobbigt och tråkigt men det får vi ta igen imorgon istället jag & Emilia.
Hoppas att ni mår bra i alla fall


❤ 14 Augusti

Morgonens promenad avklarad med en sovande dotter i vagnen + dagens middag handlad till familjen


14 Augusti

God morgon, god morgon!

Idag är det en fruktansvärt trött mamma som skriver,
natten har varit mer än bra!
Emilia hon har varit vaken i princip hela natten och det blev ju ingen sömn för min del i heller då ju,
vet inte alls vad det har varit då jag försökte allting men ingenting var bra för den lilla damen.
Sen inte nog med det så vakna Kevin på fel sida idag också,
men nu leker barnen så fint här ute i v-rummet och då tänker man inte på något av det negativa.
Själv sitter jag här vid datorn och dricker en kopp kaffe!
Frukosten är intagen sen en timme tillbaka och snart ska vi borsta tänder och göra oss i ordning för dagis,
sen så ska jag och Emilia ta vår lilla morgonpromenad också innan vi ska hem och hon ska vila sen jag ska ta en dusch, hade varit skönt att kunna lägga sig och vila jag med men måste försöka få undan här hemma och så.
 
Annars så är det strålande solsken ute, det ser ut som om det kommer bli en riktigt fin dag i alla fall!
Det behövs verkligen då det har regnat till och från ett par dagar.
Igår kväll när jag var ute på min kvällspromenad så började åska, hade den runt mig hela tiden och när jag hade gått tre km så visste jag inte om jag skulle fortsätta eller gå hem, men jag fortsatte för annars vet jag hur det blir och det är att man ångrar sig extremt mycket när man kommer hem!
Eller ja jag gör det i alla fall, är så olika från person till person.
 
Nu får jag ta den lilla här som börjar bli arg, men vi hörs senare kanske..

❤ 13 Augusti

Kvällens promenad nu kvällsmat innan duschen kallar :)


❤ 13 Augusti

Glömde bilden från förra inlägget ;)


❤ 13 Augusti

Förmiddags promenaden & min lunch som bestod av;

- en halv apelsin,
- ett halvt grönt äpple,
- lite turkiskt yoghurt,
- lite grädde


❤ 13 Augusti

God morgon.

Frukosten är avklarad för min & Kevins del, nu sitter han och leker ute i vardagsrummet med sina dinosaurier och jag sitter just nu och dricker en kopp kaffe! :)
Den lilla i familjen ligger fortfarande och sover så hon är nog väldigt trött för hon brukar också gå upp tidigt annars.
Ska snart göra mig klar och sen är det bara barnen kvar men det brukar gå rätt fort i alla fall att få den lilla klar är faktiskt värre med den stora av dem. Haha
När man pratar om trollen så vaknar dem :)

Dagens frukost:
- två ägg med lite majonäs,
- två skivor kalkonskinka,
- en hel apelsin
- två glas vatten


❤ 12 Augusti

God kväll!

Precis duschat och tagit mig ett bad efter kvällens promenad tillsammans med Denise.
Vi gick över 6 km med en hel del branta backar så kan lugnt säga att mina ben är mörbultade! Haha
Imorgon efter jag & Emilia har lämnat Kevin så blir det en kortare runda sen imorgon kväll kör jag en lång runda med Denise igen. :)

Ikväll somnade Kevin direkt kl. 18 han var helt utslagen efter dagis!
Så kvällarna kommer se ut så ett tag framöver. :)
Imorgon är det som sagt dagis igen och jag måste även försöka få undan lite här hemma städa och så, får ta ett ryck när vi kommer hem efter promenaden och så.
Nu har jag lagt mig i sängen och ska sova :)
Hoppas ni mår bra?

~ kvällsmat för min del; hemmagjord müsli, turkisk yoghurt, lite grädde & ett halvt grönt äpple


❤ 12 Augusti

Första dagen på dagis för Kevin idag och lämningen gick sådär och det förstår jag verkligen då han har varit ledig i 6 veckor!
Det gör fruktansvärt mycket..
Men när vi hämta honom så hade allting varit toppen & han ville absolut inte med mig hem ;)
Här hemma har det inte hänt så mycket under dagen faktiskt, sökt jobb och lite sånt.
Barnen äter kvällsmat sen ska dem sova och jag ska svira om till träningskläder och bege mitt ut!
Ska bli otroligt skönt :)


❤ 11 Augusti

Båda barnen somnade på direkten ikväll det har varit så mer eller mindre varenda dag under ledigheten men speciellt var nere i Skåne då var vi var ute från morgon till kväll.. Gud vad jag saknar dem veckorna vi tillbringade med min familj! :(
Det värsta är att Kevin har var deppig till och från sen vi kom hem och varje gång man frågar vad det är så är det samma svar 'att han saknar mormor & morfar'❤ kan ju lugnt säga att den känslan man får inombords gör så satans ont!

Nu ikväll efter barnen hade lagt sig så började jag städa köket och packa alla grejer som ska med till dagis imorgon.
Känns sjukt att efter sex veckor så ska Kevin tillbaka till dagis, man är van vid och se honom hela dagarna nu!
Vi frågade honom om det skulle bli roligt men det skulle det inte bli, frågade varför och det var för att Emilia inte ska dit. Men fick förklara att hon börjar om en vecka med inskolningen och då var det lugnt, men det återstår att se imorgon..

Ligger just nu och kollar på vinterkläder till barnen, Kevins vinterjacka sen förra året passar fordrande men jag hitta en sån jäkla snygg och även D tyckte den var grym så vi diskuterade lite nu ikväll och vi ska beställa en den till honom.
Emilia vet jag nog redan vilken hon ska ha och den finns på Kappahl men får se om den är lika fin i verkligheten som på deras hemsida!
Overaller vet vi inte vilka det blir, jag är sugen på varsin Molo till dem eller Didriksson men tycker det är alldeles för mycket pengar och speciellt när man har två barn som väcker som attans.
Köpte Kevins på Lindex förra året och den är/var jag hel nöjd med men vi får se. :)

Nu ska även jag dejta kudden som alla andra, Natti Natti


❤ 11 Augusti

God kväll!

Klockan blev rätt mycket igår innan barnen väl somna, men jag kom i sängs jäkligt sent.
Jädrar vad det åska inatt! Det small och hade sig så trodde nästan att den slog ner någonstans, den enda av barnen som vakna var Emilia fast hon somnade om lika snabbt igen.

Igår var vi som sagt på Borås djurpark i några timmar och det var hur mysigt som helst! Trots det började ös regna så vindrutetorkarna inte hann med så åkte vi ändå, det kom skurar i mellan åt och det mullra några gånger men det strunta vi i.
Barnen var hel nöjda hela tiden! :)
Tack svärmor för du ville följa med kan lugnt säga att barnen uppskatta även det❤

Imorse när vi väl vakna så åt vi frukost och sen började vi fundera på vad vi skulle hitta på idag, vi kom faktiskt inte på något då vi mer eller mindre har hunnit och göra allt man kan tänka sig under dessa två veckor som D har varit ledig.
Så istället beslöt vi oss för att åka ner till Ö&B i Kungsbacka och köpa flyttlådor, när vi kom hem så fick barnen mellanmål och sen började vi rensa.
Är en hel del som kastas (IGEN) och ändå tar det aldrig slut!!
Men vi sa det att vi får ta det pö om pö..

Sen började jag & D diskutera när Kevin ska ha sitt kalas och vi beslöt oss för att ta det i Oktober i med det är Halloween så vi frågade Kevin om han ville ha ett sådant kalas, det ville han mer än gärna! :)
Så snart ska här börjas planeras lite smått för det, jag älskar att ha något att göra speciellt när det handlar om barnen.

Nu sover en av änglarna och snart är det nästa som står på tur! :)
Hur mår ni? Hoppas att ni har haft en bra helg


❤ 10 Augusti

Våran dag i bilder, skriver senare ..


❤ 10 Augusti

God morgon på er! :)

Här hemma tyckte barnen att vi skulle bestämt gå upp vid halv sju, vilket vi gjorde också.
Pappa D har sovmorgon då han knappt får sova något på morgnarna för Kevin väcker alltid honom först, men någon enstaka gång har han fått sovmorgon men det går nästan att räkna på en hand på ett år ungefär.
Barnen har fått frukost och nu sitter Kevin inne på sitt rum & leker sen Emilia går runt här i blöja och sina skor..
Som vissa av er kanske vet så älskar denna tösen skor!
Minns när hon fick sina första gummistövlar så skulle hon bestämt sova med dem eller som när hon fick sina dagiskor så hade hon dem på sig nästan en hel dag! Haha
Som Kevin är mer för kepsar & mössor :)

Väntar annars på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga upp allting, diskmaskinen ska också tömmas.
Sen ska jag fixa med det sista inför dagens utflykt till Borås djurpark som sagt, hoppas på att vi har tur med vädret. Tydligen ska det regna men nu är solen framme så hoppas att det förblir så :)
Men regnkläderna ska jag packa ner ändå ifall det börjar regna.
Hoppas att ni får en toppen dag! :)

- bild på Emilias sandaler som hon har nu ;)


❤ 10 Augusti

Nu är nästan allt fixat inför dagens utflykt till Borås djurpark men det sista får jag ta imorgon, man behöver lite sömn också mitt i allt ju! ;)
Kevin hade svårt för att somna igår kväll då han verkligen ser fram emot detta, det var nästintill det enda han prata om under hela kvällen det var t.o.m så han satt och prata med Emilia om det och hon satt bara & skratta! Haha
Är rätt sjukt ändå att han minns så mycket sen sist vi var där och det är ändå 2 1/2 år sen..
Men riktigt roligt är det! :)

Annars så var vi och besökte barnens Lekland uppe i Kungälv igår, det var första gången vi var där och barnen ÄLSKADE det och även vi!
Så vi vet vart vi kommer åka med dem hädanefter för det är verkligen värt körningen och priset, dem tar 100:- st/ barn men som sagt det är värt pengarna! :)
Riktigt fräscht tyckte jag så det är något jag rekommenderar att ni som bor i Göteborg åker dit.
Där vad en "barnaffär" som skulle föreställa Ica maxi med alla möjliga varor, kassa, kundvagnar och korgar vilket Kevin & Emilia älska att vara där, sen var där en massa andra olika "rum" eller vad jag ska kalla det, tre olika rutchkanor, babyavdelning.. Ja en himla massa!

Nej nu måste jag sova så vi hörs någon gång idag/imorgon.


❤ 8 Augusti

Back on track!! I hope ..

God kväll!

Det har varit full rulle här hemma dem senaste dagarna och för min del har tre dagar varit extremt jobbiga.. Har haft en jäkla tandvärk så jag trodde rent ut sagt att jag skulle dö igår natt, men fick en akuttid (rädd som attans var jag) men en provisorisk lösning fick det bli tills den 22 Augusti om det nu inte kommer tillbaka dvs.
Emilias "pojkvän" C med familj var här en dag, vi har varit på nya klädkällaren och kollat läget sen igår var vi i Gråbo en sväng efter tandläkaren.
Idag har vi bara varit hemma och myst!
Jag söker jobb för fulla muggar om dagarna, fixar det sista nu inför dagis m.m. Så har rent ut sagt inte tänkt på att blogga.

Imorgon ska vi ev. till ett Lekland i Kungälv sen på kvällen ska D iväg.
Sen ska jag fixa picknik korgen m.m inför Lördagens utflykt till Borås djurpark! Om ni bara visste hur mycket Kevin har längtat efter denna dagen❤
Deras farmor ska också följa med :)
Sen på Söndag blir det nog bara en mysdag då Kevin börjar dagis igen på Måndag och D går tillbaka till jobbet efter två veckors semester.
Sen är det en veckan kvar tills Emilia ska skolas in :( tiden går alldeles för fort!

Jag tänkte höra med er om där är något speciellt ni vill att jag ska skriva om?
- lägger upp lite bilder ifrån dem senaste dagarna och så!
Nu ska jag också sova, Natti Natti


❤ 7 Augusti

Akuttid - tandläkaren - tandvärk från helvetet!


❤ 5 Augusti

Precis kollat klart på American Pie och la mig precis i sängen.
Båda barnen sover sen 19-19.30 dock så vaknade Emilia för en timme sen för lite välling!
Igår så gjorde vi inte så särskilt mycket då D var iväg och spelade air soft, barnen & jag gick och handlade lite fika då deras farmor skulle komma någon gång på em, när vi precis kom till sandlådan så ringde hon och sa att hon snart var framme hemma hos oss.
Vi var ute en liten stund, gick upp och fika sen ett tag efter deras farmor hade åkt så gick vi ut igen.
Sen kom D hem och hela familjen tog det bara lugnt!

Vad vi ska hitta på idag det vet jag inte ännu, vi pratade om vi skulle åka ut till någon ö och plocka lite snäckor & sånt.
Så vi får se vad vi ska hitta på :)
Klockan ringer vid 8 då jag måste ringa till dagis och meddela att Kevin är hemma denna veckan också då D har semester denna veckan också sen börjar han jobba!
Finns inte så mycket mer och berätta just nu, sov så gott


❤ 4 Augusti

Såhär ser min kväll ut!
Gäller att passa på när övriga familjemedlemmar sover ;)


❤ 4 Augusti

- Då Emilia börjar dagis nu den 19 Augusti och behöver en hel del nya kläder speciellt i 86 vilket hon lär behöva snart så passa jag på och shoppa lite igår.
Som H&M hade erbjudande på basic plaggen ta 3 basic plagg för 99:- så självklart slog jag till för det är perfekt just till dagis!
Sen surfade jag runt lite och hittade den snygga t-shirten från cheap monday och dem gulliga legginsen från Molo :)
Så lite nya kläder är på väg hem och jag ska iväg och handla lite mer en annan dag :)


❤ 4 Augusti

Sen vi kom hem så har allt gått i ett!
Packat upp och haft mig, barnens farmor kom på besök då hon inte har träffat barnen på en månad, jag tog en paus och gick ner & sola en sväng.
Så nu har allt lugnat sig och även jag ska försöka sova.
Imorgon (idag) så ska D iväg och spela sen kommer barnens farmor igen :)
Annars så ska vi nog bara vara ute i sandlådan skulle jag tro, ska bli hyfsat fint men inte lika varmt (enligt vädret på min telefon)

Bjuder på en härlig bild på Emilia nu när jag kollade till henne. Undrar om det är så himla skönt & sova så? ;)


❤ 3 Augusti

Igår & idag ..

Nu är vi på väg hem till Göteborg


❤ 1 Augusti

Sent igår kväll fick jag & D oss ett ryck och bar upp mina föräldrars säng (två våningar!) men världens sämsta yta i trapporna men upp kom allt.
Så nu ikväll har jag fixat & donat där uppe till dem så hoppas på positiva miner imorgon när dem kommer hem :)


RSS 2.0